Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyvolaný - část dvanáctá

 Stáli jsme ve stínu několika stromů a koukali na mohutné hradby samotného hradu a na to, jak hlavní bránou přes spuštěný padací most proudí sem a tam ozbrojenci.

Už se nám celé hradby povedlo obejít, ale nepovedlo se nám najít vstup dobnitř. To bylo špatné, protože dovnitř jsme potřebovali.

Na druhou stranu, takhle jsme aspoň byli donuceni přemýšlet a uvažovat, jak to podniknout, aniž by nás někdo zpozoroval a zapíchnul.

No, i když, oni by nás asi nezapíchli. By si nedovolili. Navíc jsem pravděpodobně byl silnější než většina z nich. A kdybych byl sám, rozhodně bych tam jenom tak vtrhnul, ale měl jsem s sebou to škvrně a nerad bych, aby jej kdokoli spatřil, pokud to nebude nezbytně nutné. Čím míň jich ho zmerčí a budou si ho prohlížet, tím líp pro nás. Obzvlášť když pomyslím na ty divoké teorie, které jsme dali dohromady.

Kudy se teda dostaneme dovnitř?” zeptal se mě Kail.

To bych taky rád věděl. Napadá mě zatím jenom jedna možnost a ta by odhalila, že jsem démon. I kdybysme to provedli v noci. Takže to radši riskovat nebudu. Jenom, pokud by opravdu jiná možnost nebyla.”

A je jiná možnost?” zeptal se mě a naklonil hlavu na stranu tak, jak to uměl jenom on.

No, to budeme muset zjistit. Doufal jsem, že třeba narazíme aspoň na odvodňovací stoku, ale něják nám štěstí nepřálo...” bručel jsem.

Tak se půjdeme podívat ještě jednou,” zavelel Kail a vykročil znovu dokola kolem hradeb.

Usmál jsem se nad jeho odhodláním a pak vykročil za ním, aby se mi někde neztratil. Ta představa mě děsila.


 

Byli jsme zhruba v druhé půlce této druhé obchůzky, když Kail zmerčil jakýsi křoví a začal se jím prodírat. A mně pomalu začínalo docházet, že ty chvíle, kdy přesně věděl, co dělat, jsou vlastně asi vzpomínky, které buď potlačil, nebo nějákým způsobem ztratil.

Bez váhání jsem se tedy vydal za ním a děkoval všem možným démonickým vládcům, že v okolí zrovna nebyli žádní gardisté. To bychom asi totiž hodně špatně vysvětlovali.

Když jsem se tím šáším prodral, zjistil jsem, že jsme na okraji příkopu, který budovu hradu obepínal. A taky jsem zjistil, že na jeho druhé straně je ten odvodňovací kanál, který jsme jak blbci hledali. No, takže to vypadalo, že jsme díky tomu pískleti našli naši cestu do hradu.

Kaile?” zavolal jsem, když jsem si uvědomil, že to mrně nikde nevidím.

Chvilku se nic nedělo, ale pak jeho malá ručka vklouzlla do té mojí a on se na mě vítězoslavně zadíval. Nutno říct, že se nešlo neusmát.

Najdeme si ubytování a v noci se sem vrátíme. Myslím, že to bude jednodužší, než se tam snažit dostat za bílého dne,” nadhodil jsem.

Tak dobře.”

A potom už netrvalo dlouho a byli jsme ubytovaní v malém hostinci na okraji města. Ano, od hradu to bylo daleko, ale co se dalo dělat. A navíc, bylo to levnější.


 

Na město se snesla tma a vy se potichu vytratili z hostince. Vydali jsme se opuštěnými uličkami chudinské čtvrti, až jsme se dostali k vydlážděné části města, kde se občas mihl gardista na obchůzce. A čím více k hradu jsme se dostali, tím víc jich bylo. Naštěstí se nám povedlo za pomoci kouzla, které nám pomohlo při vstupu do města, kolem nich proklouznout nepozorovaně.

Brzy poté jsme stanuli na místě, kde jsme opět museli prolézt šáším. Nicméně, potom se nám naskytl pohled na temný úsek příkopu a díky mému démonickému původu jsem byl schopný rozeznat i odvodňovací kanál.

Jak se dostaneme na druhous tranu, aniž bychom museli plavat?” zeptal se Kail.

No, o tom jsem taky uvažoval,” přiznal jsem.

A vymyslels něco?”

Jo, vymyslel, ale budeme si muset dát setsakra velký pozor, aby nás nikdo neviděl. Nejsem zrovna zvědavej na to, aby někdo zjistil, že jsem démon.”

A cos teda vymyslel?” zeptal se mě s hlavinkou na stranu.

Skok za pomoci křídel.”

A to je celý?” nadzvedl obočí.

A cos čekal?” nadzvedl jsem obočí prozměnu já.

Já nevím... Minimálně teleport...”

To nevedu. A ten můj nápad mi přijde jako jediná možnost. Pokud tebe teda nenapadlo něco lepšího?”

Ne, nenapadlo.”

Takže to zkusíme?” nadhodil jsem.

No, asi nám nic jinýho nezbude,” souhlasil.

Vzal jsem ho tedy do náruče, o krok, dva couvl a pak jsem se podíval, čeho bych se na druhé straně chytil. Vedle kanálu naštěstí příhodně rostl keř, který vypadal, že by naši společnou váhu mohl udržet.

Rozhodl jsem se to risknout. V nejhorším se prostě vykoupem.

Rozběhl jsem se, odrazil a v momentě, kdy jsem byl ve vzduchu, jsem nechal má křídla, aby se zhmotnila a pak jsem s nimi mohutně mávl.

A jelikož účel světí prostředky, dopadli jsme přesně tam, kde jsem předpokládal a ten keř nás taky udržel. Teď už jen zbývalo, abysme se dostali dovnitř.

Což, jak jsem vzápětí zjistil, bude možná těžší, než se zprvu zdálo, protože průchod byl zamřížovaný.

Co dál?” zeptal se Kail.

No, teď by se hodilo, kdybys to nějákým zázračným způsobem otevřel, aniž by si toho někdo všiml,” nadhodil jsem s narážkou na to, jak vždycky našel cestu i tam, kde na první pohled žádná nebyla.

Tak jo,” souhlasil a já jsem ho chytiltrošku jinak, aby na mříž dosáhl a mohl ji lépe prozkoumat.

A jako už několikrát předtím, netrvalo to dlouho a ozvalo se cvaknutí a pak se mříš vyklopila.

Cesta byla konečně volná, a my mohli pokračovat v našem pátrání po pravdě za královraždou.


 

>>>*♥♥♥*<<<


 

Kdesi v podsvětí se Lucifer nebyl schopný přestat vztekat. Nejprve zmizí jeho oblíbený společník, potom jich zmizí hned několik dalších.

Někdo evidentně vyvolával démony ve velkém. Otázkou bylo, kdo to sakra byl a proč to sakra dělal.

A ne, on nenadával. Ne! Ne. Ne... Ano! Kruci ano, on měl vztek, protože jeho nikdo nevyvolal a tedy nemohl zjistit, co se to sakra dělo a proč se žádní jeho poddaní nevraceli zpět! Štvalo ho to tak moc, že začal uvažovat, jak by se na zemský povrch mohl dostat i bez toho, aby mu někdo z druhé strany otevřel vrátka.

A v mysli mu vytanul Archimedes. Nejstarší ze všech démonů a první vládce podsvětí. Poslední přeživší z první generace. Lucifer opustil soukromé komnaty a vydal se starého démona najít, i když věděl, že to nebude jen tak, protože Archimedes byl hračička a rád se schovával.

Ale to by nebyl Lucifer Luciferem, kdyby ho nenašel. I kdyby to byla ta poslední věc, kterou udělá!


 

>>>*♥♥♥*<<<

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář