Jdi na obsah Jdi na menu
 


Démon II: Nadvláda - 3. díl

 

Co jsem říkal?” zabručel Kait, když vrzly dveře a Sigfried vklouzl dovnitř.

Takže můžeme konečně vyrazit?” zeptal se Akira.

Vzhledem k tomu, že naše jízdenka se konečně uráčila dostavit,” poznamenal kousavě démon, “řekl bych, že ano.”

Společně s Akirou se zvedli z podlahy a posbírali to málo věcí, které si hodlali vzít s sebou a podívali se na Siga, který k nim mezitím přešel.

Jak to teleportování vlastně funguje?” zeptal se Akira zvědavě, vědom si toho, že posledně byl v bezvědomí.

Úplně jednodužše. Prostě se mě chytnete a zbytek necháte na mně,” odpověděl Sig a natáhl k nim ruce. Akira s Kaitem se ho chytli a nezapomněli proplést ruce také mezi sebou. Takže nakonec tvořili takový kruh. I když spíš vypadal víc jako brambora.

Sigfried zavřel oči a začal si pro sebe cosi mumlat. Bylo to v jazyce, kterému nerozuměl ani Kait a ten ovládal jazyků opravdu hodně. Mimo jiné také všechny nezapomenuté jazyky démonů. Ale tenhle slyšel prvně.

Celé to netrvalo déle jak pár vteřin, které ale Kaitovi s Akirou připadaly jako hodiny. Potom vyšelhlo bílé světlo a všichni tři byli pryč.

 

>>>*♥♥♥*<<<

 

Mai na sebe natáhla kabát a vyšla zadními dveřmi ven do zahrady. Pomalými kroky zamířila po téměř neviditelné pěšince až dozadu, kde byla hrobka, v níž byl Kait uvězněn.

A zase bude!” zavrčela Mai. Přidala lehce do kroku, protože začalo foukat a jí začínalo být zima na nohy, protože kabát jí sahal jenom po kolena. A to, že na sobě měla minisukni, tomu zrovna nepomáhalo.

Zvedla oči k nebi a zadívala se na měsíc v úplňku, přemítajíc, proč se tak úžasný den musel pokazit. Došla k hrobce a viděla, jak se tam několik jejích poskoků marně snaží překonat obranná kouzla. Samozřejmě, že bez úspěchu.

Uhněte!” štěkla a aniž by čekala na to, jestli ji poslechnou, nebo ne, vyslala na bránu do hrobky několik opravdu mocných kouzel. Žel, brána se pod jejími údery ani nezachvěla, nažo, aby povolila.

Dívka ze vzteku mrštila ještě jedno kouzlo, než k bráně přešla a natáhla před sebe ruku. Zavřela oči a začala zkoumat strukturu kouzla.

Po pár minutách, které jí připadaly jako věčnost, ruku stáhla a otočila se na své přisluhovače. V obličeji měla naprosto nepříčetný výraz. Ta kouzla, která bránu střežila, znala! Byl to někdo, kdo by neměl vůbec existovat! Aspoň se to tvrdilo, že je to jenom legenda. Tato kouzla byla vytvořena bohem! Nastavena tak, aby se aktivovala v momentě, kdy se ten zpropadený Kait probudí a opustí své vězení!

Dívka zařvala a kolem ní praštěla magie. Věděla, že tuhle bitvu prohrála. Na to, aby soupeřila s bohem, na to doopravdy neměla. Otočila se na podpatku a namířila si to zpět do domu. Smrtící aura, kterou vysílala do svého okolí, způsobila, že se jí všichni klidili z cesty. Mai vydupala schody a zapadla do pokoje, který si pro sebe zabrala. Zapráskla za sebou dveře a svalila se na postel. Tiše soptila a uvažovala, co bude dál. Bohužel, na nic zatím nepřišla. Asi bude muset počkat, až se jejím nohsledům podaří prolomit obrany toho antikvariátu, protože ona prostě věděla, že Kaitovi stoupenci, pokud nějácí jsou, budou tam!

 

>>>*♥♥♥*<<<

 

Na mýtince uprostřed lesa se zablesklo a zjevily se tam tři postavy. Jedna z nich zavrávorala, ale zase nabyla rovnováhu.

Vysoký černovlásek se kolem sebe rozhlédl. “Kde to vlastně jsme?” zeptal se zrzka a zadumaně si mnul kořen nosu.

O pár set kiláků dál, než je Mai a buďte rádi. Přece nechcete, abysme skončili v nějáké její pasti, no ne? Teď jsme ve vzdálenosti, kde nás nemá šanci zachytit,” vysvětlil Sig a hodil batoh na zem, jen proto, aby k němu mohl pokleknout a začít se v něm přehrabovat. Za chvilku našel baterku a rozsvítil ji.

A kam teď?” zeptal se Akira, který si celou dobu myslel, že se přenesou někam do městečka, kde před rokem žil, někam blízko.

Ven z lesa a hledat co nejvíc spojenců,” odpověděl mu Kait a vykouzlil na dlani plamínek, aby si taky mohl posvítit na cestu.

A myslíte, že nějáké spojence najdeme?” nadhodil Akira, který místo ohně vykouzlil světelnou kouli, která se vznášela několik centimetrů nad jeho dlaní.

Nejsem věštec, abych něco předpovídal, ale budu v to rozhodně doufat,” řekl Kait a vydal se náhodným směrem vpřed.

 

>>>*♥♥♥*<<<

 

Ve ztemnělé budově seděly vedle sebe dvě postavy. Tito dva byli profesor Alexander a pak dívka jménem Suzuki. Oni dva byli jediní přeživší z bitvy proti Mai. Ve chvíli, kdy Mai tehdy soptila na své poddané, že nechali Kaita uprchnout, oni dva se zdejchli do antikvariátu a zabarikádovali se tam.

Neodvažovali se vůbec vylézt ven a jídlo a další věci si obstarávali ve vedlejší vesnici, kam vedla dlouhá podzemní chodba. Ten, kdo vždy chodbou chodil, byl Alexander, protože narozdíl od dívky dokázal utlumit svou auru, takže ji nikdo nezachytil. Když chodbou šel poprvé, málem zabloudil, protože z ní vedlo mnoho odboček a rozbíhaly se pod městem jako pavoučí síť. Ovšem ani on a ani Suzuki nevěděli, kam tyto chodby vedou.

Myslíš, že ta kouzla vydrží?” zeptala se dívka, když se budova otřásla pod náporem zvenčí.

Musí, jinak jsme nahraní,” odpověděl Alex. “Ví, že jsme tady, ale neví, kolik nás tu je, ani nic jiného. A při tom musí zůstat.”

Myslíš, že jsou naživu?”

Kait a Akira?” zeptal se Alexander.

Dívka jen přikývla.

Nevím, ale věřím tomu,” odpověděl a pak se postavil a zamumlal slova několika zaklínadel, aby posílil obrany, které kolem domu už udržovali rok.

 

>>>*♥♥♥*<<<

 

Kam to vůbec jdeme?” zeptal se Akira, když už šli nejméně tři hodiny a les kolem nich neřídl. Ba naopak, zdál se být pořád hustší.

Nemám nejmenší ponětí,” zašklebil se Kait.

Magoři...” okomentoval to Sig, který se za nimi vlekl a vůbec netušil, co se vlastně děje. Z nějákého důvodu byl hrozně unavený a nejradši by si prostě lehl a spal. Bohužel, to nepřicházelo v úvahu...

Prodírali se houštím a zachytávali se o větvičky a každou chvíli se některý z nich zapletl do pavučiny, kterou včas nezaregistrovali. Nicméně, les nezřídnul ani po další hodině chůze. Kait si dál razil cestu a Akira se držel těsně za ním, protože to znamenalo míň práce. Zato chudák Sig dostal každou chvíli větví.

Šli dalších několik minut, když se Kait najednou prudce zastavil a Akira do něj narazil.

Co se děje?” zeptal se a vykoukl zpoza démona. Zrak mu padl na mýtinku, stál jakýsi přírodní chrám.

Ticho, zpátky!” sykl Kait a zatlačil jej zpět do skrytu stromů. Zároveň uhasil plamínek na dlani. Akira pochopil a rychle nechal světelnou kouli zmizet.

Co se děje?” zasyčel za nima Sig. Během vteřiny byl ale umlčen.

Ticho buď!” zasyčel mu Kait do ucha.

Ale co se děje?” dožadoval se Sig vysvětlení. Tentokrát už ovšem mnohem tlumeněji.

Jsou tam divocí démoni a nevím, kolik přesně, zatím jsem jich viděl asi osum,” oznámil Kait.

Divocí démoni?” podivil se Sig. “Ono něco takovýho ještě existuje?”

Evidentně jo,” poznamenal Kait a otočil se, aby mohl pozorovat dění na mýtince.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář